BLOGG

Ja visst – vi är på gång, det blir turné i år!

Ja visst – vi är på gång, det blir turné i år!

När vi nu äntligen börjar se ljuset, efter att den eländiga farsoten börjar klinga av, är vi så glada att få presentera vår turnéplan. Alla biljettlänkar är inte klara än men vi uppdaterar både spelplan och länkar löpande. Nu ser vi fram emot november-december och våra stämningsfulla julkonserter – vi längtar efter er, kära publik. Här hittar ni spelplanen – www.ivintertid.se 

Nytt julalbum från ACE

Nytt julalbum från ACE

Äntligen är det här vårt nya julalbum med stämningsfull musik – I VINTERTID. I brist på julturné får ni trösta er med detta, finns även som CD – perfekt julklapp! Länk till webbshopen – https://www.acemusic.se/webshop/

SOMMAR

SOMMAR

Inspelning av mitt livs första SOMMAR-program! Producent Håkan Lagher har varit ovärderlig och teknikern Johan Egeskog, en klippa!

21/7 brakar det loss!

JUKEBOXEN

JUKEBOXEN

Den 16 juni kan ni lyssna på mig och underbara Sharon Dyall när vi snackar och spelar favoritlåtar, mest från förr i programmet Jukeboxen i Sveriges Radio P4.

HYLLNING TILL ELLA FITZGERALD

HYLLNING TILL ELLA FITZGERALD

Hyllning till Ella Fitzgerald – the Gershwin Songbook!

Så lyder titeln på nästa roliga projekt i Berwaldhallen, det kommer bli närmare fyra utsålda konserter (!) slutet av februari med fantastiska sångerskorna Rigmor Gustafsson, Sharon Dyall och Ellen Andersson och naturligtvis underbara Sveriges Radios Symfoniorkester. Läs mer vad Ylva Lagercrantz skriver om projektet:

Som en av 1900-talets största sångerskor gick Ella Fitzgerald (1917–1996) under hedersbenämningen The First Lady of Jazz.
Hennes repertoar bestod i mycket av musik hämtad ur The Great American Songbook, det vill säga den kanon som bildar de viktigaste och mest inflytelserika låtarna ur den amerikanska musikfloran från tidigt 1900-tal.

Inte minst sjöng hon mycket Gershwin som också komponerade  just orkestermusik med en touch av jazz. När dirigenten Anders Berglund, tillika konstnärligt ansvarig, fick uppdraget att sätta ihop konserten, så föll därför valet på den stora box med Gershwins  musik som kom ut med Ella 1959, arrangerad av en annan legend inom jazzmusiken, nämligen Nelson Riddle som även låg bakom många av Frank Sinatras låtar.
– Det blir ett slags Gershwin songbook, utlovar Anders Berglund som berättar att de har fått låna originalarrangemangen till några av låtarna från det universitet i Arizona som förvaltar Riddles stora musikskatt.
– Det är väldigt värdefullt i sammanhanget och kanske är det också första gången man får höra originalversionerna live i Sverige.

På scenen står en trio bestående av några av Sveriges mest begåvade jazzsångerskor, ackompanjerade av Sveriges Radios Symfoniorkester som kvällen till ära kommer att förstärkas med en sax- och kompsektion.
– Det är tre fantastiska sångerskor som alla är jazzbaserade, men på olika sätt: Rigmor Gustafsson som är en av Sveriges bästa jazzsångerskor, Sharon Dyall som även har gjort många musikaler, och Ellen Andersson, jazzsångerska på väg upp, vinnare av Jazzkatten 2017 och som har anammat lite av Ellas stil när det gäller scatsong, vilket inte så många behärskar i Sverige.

Nu firar ni att Ella Fitzgerald skulle ha varit 100 år fram till sin födelsedag den 25 april 2018. Vilken betydelse tror du att hon har för dagens jazzsångare?
Hon har haft en enorm inverkan. Inte bara jazzsångare. Alla har lyssnat på Ella Fitzgerald.

Text: Ylva Lagercrantz Spindler

B.O.P.

B.O.P.

I unga år var några av mina idoler de gamla orgelhjältarna Jimmy Smith, Jack McDuff m.fl. Musiken bygger på sväng och energi baserat på Hammondorgeln med dess unika sound och det är precis det vi ska bjuda på den 26/10 på Mornington Hotell – en hyllning till dessa herrar med inslag av blues, funk, jazzstandards i en svängande blandning med en grym line-up bestående av undertecknad på Hammond B3, Wojtek Goral – saxar, Efraim Törnfeldt – gitarr, Anders Johnsson – bas & Christer Sjöström – trummor.

Stjärnklart

Stjärnklart

Efter trettio år har jag nu bestämt att avveckla mitt ägande i Stjärnklart!

Allting började 1986 med en idé av Göran Dahl och Torbjörn Köhler om att starta en ny typ av företagsevent där jag blev ombedd att ”fixa showen”, vilket jag gjort under 30 år (!) med hjälp av fantastiska medarbetare!

Det har blivit många underbara år där så gott som alla svenska artister medverkat en eller flera gånger. Listan kan göras hur lång som helst – ingen nämnd, ingen glömd.
En ofantlig mängd fantastiska musiker, dansare, körsångare, scenografer, koreografer, manusförfattare, klädskapare, ljuscrew, ljudcrew, backlinetekniker, scenchefer, produktionsledare, all övrig teknisk personal etc. har förgyllt evenemanget.
Regissörer som Peter Ström, Jan Åström och inte minst Roine Söderlundh de senaste 10 åren.
Många fantastiska medarbetare under åren som Magnus Bergström, Leif Bremark, Anna Sendel-Steen, Lars Ernstson, Christina Kebbon, Anette Köhler, Birgitta Karlsson, Magnus Jakobsson, Lars Göran Blom och inte minst Laila Molander och Janne Runesson som jag tappert kämpat tillsammans med de sista åren – all heder!
Nu kör vi mot nya mål!

Underbara dagar i Borgholm!

Underbara dagar i Borgholm!

Det har varit fantastiska dagar här i Borgholm under vår Badrocks-sejour. Fullt med folk, spelsuget band och gudabenådade artister, vilka röster. Man kan inte tillbringa sommaren på bättre sätt än så här. Nu går vi in på finalveckan, kul har det varit.

Back to reality

Back to reality

Efter några underbara semesterveckor är det dags att återvända till Sverige och sätta tänderna i några roliga projekt. Den 5-6 februari är det dags för Jill Johnson och Sandviken Big Band i just Sandviken, ska bli enormt kul. I slutet av februari gör vi en hyllning till Barbra Streisand i Berwaldhallen med Gunilla Backman, Sharon Dyall och Sveriges Radios Symfoniorkester o.s.v.

Planeringen för årets Stjärnklart har också börjat, spännande!

Succé i Leksand

Succé i Leksand

Det är inte varje dag man vaknar till den här utsikten men spelar man i Dalarna så blir det så här! För första gången i Stjärnklarts historia gästar vi Leksand och Tegera Arena. Ett bra samarbete med Leksands IF, en fantastisk publik, glada, positiva och partysugna – hit vill vi tillbaka. Sedan fantastiskt mottagande på Greens Hotel med mat och dryck mitt i natten. Nu är det bara Göteborg kvar på årets mycket lyckade Stjärnklart-turné!

Badrock 2016

Badrock 2016

Så det blev så offentligt till slut, en hemlighet vi gått och ruvat på sen i våras – Badrock återuppstår några kvällar i juli 2016.
Det är exakt trettio år sedan som Badrock startade, faktiskt samma år som Stjärnklart. Vi höll på i 7 år och var lite av pionjärer på området och inspirerade även andra, inte minst Rocktåget m.fl.
Björns ursprungsidé var att göra en variant av Joe Cocker’s USA-turné ”Mad Dogs and Englishmen” som sedermera blev ett album med originallåtar och covers.
Det är fantastiskt att vi nu också får med oss de artister som var med på de flesta Badrock på 80 och 90-talet – Sanne Salomonsen, Mats Ronander, Tommy Nilsson, Peter Lundblad, ”rookien” Nina Söderquist samt naturligtvis nestorn Björn Skifs! En eminent band som också var med då (nästan) – förutom undertecknad, Leif Larsson, Lasse Jonsson, Magnus Bengtsson, Mike Watson, Peter Milefors, Åke Sunqvist och Wojtek Goral.
Det här ska bli kul!